czuka's FotoPage

By: czuka bear

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Saturday, 30-Aug-2008 03:00 Email | Share | | Bookmark
Doakan Addin

Addin di wad ICU - gambo curik
00:00
 
00:00
 
00:00
Pagi Selasa, 26.8.08 aku dapat call dr asben... terkejut aku bila abg izan kata Ismat jatuh tingkat 2.. Aku cepat2 kemas apa yg patut, wat kejer cepat2.. terus call Mr. Vela mintak emergency.. Knor? aku sms jer.. malas nak cakap..

Kul 11 am, aku blk, amik abg kat umah terus g Seremban. Dlm keter lg aku dah nangis2... Abg Izan pon nampak sedih.. Ye la.. kakak dia.. anak sedara dia.. Kak Izah ngan Abg Mail tunggu kelahiran Ismat lebih kurang 10 tahun.. Sampai wad ICU kul 12.. Tgk dah ramai kenalan Abg Mail & Kak Izah kat ruang depan wad icu.. huhuhu sedih tol..

Kak Izah kat dlm wad, Abg Mail tgh borak ngan kawan kerja dia, Abg Achil & akak pon dtg.. Rupanya pg ni akak ngan abg cam biasa anta Ismat ke umah bb sitter kat tingkat 2. BB sitter baru nak solat time akak letak Ismat.. Pehtu dorang turun. Tgh kemas2 barang kat dlm umah, akak ngan abg dgr bunyi cam benda jatuh. Akak kuar tgk xder mende. Dia terus g kat keter letak brg. Akak panggil Ismat cam biasa, sbb Ismat akan melambai dari atas. Tp xder sahutan. Akak cuma dgr bunyi mengerang.. carik2 xder.. Pehtu abg kuar daru umah panggil Ismat lagi.. dgr lagi bunyi mengerang.. abg carik.. tgk2 ada lengan baju Ismat terjulur dari dlm longkang, pelagi, abg jerit kak Izah.. Kak Izah jerit cam histeria.. cam bg order kawad.. semer block bleh dgr!! Terus angkat Ismat msk dlm keter.. Ismat msh sedar sampai spital.. Doc terus scan..

Retak tempurung kepala kat dahi hingga tulang telinga, patah pergelangan tangan kanan, & tulang belikat.. Gamba2 ni semer aku curik time aku masuk melawat kali kedua.. Memula xder flash.. sbb aku dah silent & off flash.. Tp ntah camner, gambo ke4, ada flash.. pelagi nurse perasan, terus kena marah.. aku blah la..janji aku dah dapat.. lg pon kak Izah suh aku amik gamba..

Mak, Bak, Abg Izam, Kak Lela & Tasya sampai kul 6 ptg.. Ina & Izat pon sampai ngan anak2. Bak senyap jer... zikir.. tau dia marah ngan sedih.. marah kat bb sitter.. ntah la.. x tau nak salahkan sapa. Semer dah ditakdirkan..

Aku cuma mampu foward email kat member2 minta Addin didoakan.. Alhamdulillah.. ramai yg mendoa'n.. Sehingga ari ni, Addin dah mampu memberikan tindak balas positif.. Mula menggerakkan kaki & ada menyahut sekali bila dipanggil namanya...

Yang aku x sangka, Abg Asmadi tiap2 mlm membacakan Yassin tuk Addin, aku tau.. dia teringat arwah anaknya.. Kak Zue lak bekalkan air zam zam.. byk..

Terima kasih pada semua yg mendoakan Addin sembuh.. Semoga Allah merahmati, melindungi anda & keluarga seluruhnya.. Amin....

Ptg ni aku nak g Seremban tgk Addin.. Kali ni bwk Mikhail & Muzaffar skali.. Sok Mami ngan Abah lak dtg melawat..


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net